Mui Ho Fine Arts Library ved Cornell University af STV og Ulvgang Tschapeller

Video

i over et århundrede, Rand Hall, en tre-etagers bygning med gul mursten fra 1911 i det nordøstlige hjørne af Cornell Universitets Kunstkvarter i Ithaca, NY York, blev defineret af sin industrielle fenestration-et gitter af generøst størrelse stål Karm vinduer. Tidligere hjemsted for bachelor-og kandidatarkitekturstudier, Rands betjente enkeltglaserede åbninger afslørede for forbipasserende den rodede vitalitet hos studerende, der var hårdt på arbejde. Bygningen ophørte med at fungere som sådan, da den tilstødende Milstein Hall, den ekspansive, dramatisk udkragede struktur designet af oma, blev arkitekturafdelingens nye, avancerede akademiske knudepunkt. Nu er RANDS store åbninger blevet eftermonteret med monolitiske, meget reflekterende 12 fods brede termoruder, der giver facaden en mere streng og lidt surrealistisk æstetik—et ydre udtryk for det nye 26.650 kvadratmeter store Mui Ho Fine Arts Library, som den nu huser.

yderligere indhold:
Spring til kreditter& SPECIFIKATIONER

færdiggørelsen af Rand Halls renovering i August var det sidste trin i en række omkonfigurationer inden for college of Architecture, Art and Planning (aap), der blev bedt om af opførelsen af Milstein. I mange år, Kunstbiblioteket havde været i det to-etagers rum under kuplen i Sibley Hall-en bygning i klassisk stil, der grænser op til Milstein— som er blevet omdannet af LevenBetts til administrative kontorer, crit og pinup–rum, og studerendes arbejdsstationer. I 2014 med en gaveforpligtelse på 6 millioner dollars fra Mui Ho—en Berkeley-baseret arkitekt og tidligere underviser, der modtog hendes B. Arch. fra Cornell-daværende dean Kent Kleinman inviterede fire arkitektfirmaer, herunder Hercog & de Meuron, til at indsende forslag til renovering af rand. Briefen omfattede flytning af biblioteket til dets to øverste niveauer— der forbinder Milsteins studier—og konvertering af 8.000 kvadratmeter på jordoverfladen til nye fabrikationsbutikker og makerspaces. Arkitekt og AAP-alumn blev valgt for sin ide om at få stablerne til at fremstå som et tårnhøje volumen, der svæver i et hulrumsrum.

opnåelse af den flydende effekt krævede en større strukturel intervention, som samtidig gjorde den historiske bygning i overensstemmelse med de nuværende koder, herunder dem til seismiske og vindbelastninger. Jordniveauets søjlegitter og gulvpladen over det blev efterladt intakt, mens det andet og tredje niveau blev renset, hvilket fjernede den øverste plade og den lodrette struktur for at skabe et enestående 40 fod højt lysfyldt rum. Taglinjen blev hævet 7 fødder over den forrige savtandskonfigurations laveste punkt, og et nyt system med 20 stålbjælker, der spænder over 50 fødder fra nord til syd udvendige vægge blev installeret. Lodrette stålbøjler, hvortil tre niveauer af hylder er fastgjort, er ophængt fra de næsten 2 fod dybe bjælker, som også understøtter fastspændingskroge, der rummer udendørs installationer på taget. En rygsøjle af erstatningskolonner, skjult mellem stablerne, understøtter bjælkerne. For at håndtere omfordelingen af belastninger indlejrede arkitekterne en stålramme inden i murværksfacaden mellem vinduesrummene og forstærkede fundamentet i visse områder.

Tschapeller, der arbejdede med ingeniør–og arkitektfirmaet STV, brugte et meget effektivt mesanin reolsystem: hvert niveau skaleres efter antallet af bøger, hvilket giver mulighed for en kapacitet på mere end 120.000 bind. Stålarmaturen, der svæver 4 fod over gulvet, fastgøres kun til pladen ved hjælp af svingstyringskabler. Ristede podier tillader ventilation og visuel adgang inden for stablerne, mens rammens tynde profil viser enormheden i bibliotekets samling; to broer—en på hvert af de øverste hyldeniveauer-forbinder rammen med Rands indgangsatrium og udgangstrappe. “Bøger er tunge, men alligevel indeholder de viden, historier og billeder, som i det væsentlige er vægtløse,” forklarer Tschapeller om inspirationen til hans usædvanlige design. “Vi ønskede at konstruere en paradoksal situation—noget med enorm tyngdekraft hængende fra himlen.”Arkitekten havde tidligere brugt et flydende reolsystem til et bibliotek i museet i Sigmund Freuds lejlighed i Berggasse 19 i Vienna, skønt han udkragede hylderne fra lejevæggene der i stedet for at hænge dem fra taget.

på en lys dag fremmer det suspenderede skelet ‘ s sølvfarvede glans og svelte form en æterisk atmosfære. Men den dominerende ide, der driver designet af dette nye dobbelthøjdeplads, tillader ikke en række studieområder. En linje af skriveborde langs den sydlige væg, med bevægelige stole og borde ved siden af stablerne, og individuelle arbejdsstationer i den nordlige ende af hver hylde bay, synes som en eftertanke. Selvom designets gennemsigtighed oversvømmer rummet med naturligt lys, giver det ikke de private kroge, som studerende drages til, eller steder til samarbejdsstudier—det ligner mere et glamourøst lager. De fire fødder af unusuable plads under stablerne tager væk fra andre potentielle funktioner.

mens det faste reolsystem glorificerer bøgernes fysiske og tilgængelighed, overvejes bibliotekernes skiftende programmatiske krav i den digitale tidsalder mindre. Selvom biblioteket vil fortsætte med at erhverve trykte mængder i den nærmeste fremtid, beslutningen om at købe enten trykte eller elektroniske formater afgøres dels på baggrund af brugernes behov, siger arkitektbibliotekar Martha rollator. Uanset hvor værdifulde fysiske bøger er i formidling af viden, vil fortsatte forbedringer i behandlings-og displayteknologier sandsynligvis reducere deres nødvendighed for fremtidige generationer af studerende. Men i betragtning af selve grundlaget for bibliotekets arkitekturbedrifter—som blev bygget på den omfattende private samling af Andrey Dickson hvid, universitetets første præsident—er bindene nu i Rand Hall “især værdsat på grund af deres betydning for Cornells historie og vækst”, siger Carl A. Kroch University bibliotekar Gerald R. Beasley. Det resulterende projekt er et monument over skolens berømte arv, men også til et målbevidst designkoncept, der, selvom det er beregnet til at inspirere studerende, ikke repræsenterer et fleksibelt læringsmiljø fra det 21.århundrede.

tilbage til mere end akademisk: Colleges & universiteter

Video høflighed Cornell University

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.