Mui Ho Fine Arts Library at Cornell University by STV ja Wolfgang Tschapeller

Video

yli vuosisadan ajan, Rand Hall, kolmikerroksinen 1911 keltatiilinen rakennus Cornellin yliopiston Arts Quadin koilliskulmassa Ithacassa, New Yorkissa, määriteltiin sen Industrial fenestration-suurikokoisten TERÄSPUIKKOIKKUNOIDEN ristikko. Entinen koti perustutkintoa ja jatko arkkitehtuurin studiot, Rand ’ s operable single-lasitettu aukot paljasti ohikulkijoille sotkuinen elinvoimaa opiskelijoiden kovaa työtä. Rakennus lakkasi toimimasta sellaisenaan, kun viereisestä Milstein Hallista, Oman suunnittelemasta laajasta, dramaattisesti kulmikkaasta rakennelmasta, tuli arkkitehtuuriosaston Uusi, huipputekninen akateeminen keskus. Nyt Randin suuriin aukkoihin on jälkiasennettu monoliittiset, hyvin heijastavat 12 jalkaa leveät kaksinkertaiset ikkunat, jotka lainaavat julkisivua karummaksi ja hieman surrealistiseksi esteettiseksi—ulkonainen ilmaus uudesta 26650 neliön Mui Ho Fine Arts-kirjastosta, jossa se nyt sijaitsee.

lisäsisältö:
hyppy opintopisteisiin & TEKNISET TIEDOT

Rand Hallin remontin valmistuminen elokuussa oli viimeinen askel sarjassa uudelleenjärjestelyjä college of Architecture, Art, and Planning (AAP) – oppilaitoksessa, jonka taustalla oli Milsteinin rakentaminen. Monien vuosien ajan, fine-arts library oli ollut kaksikerroksinen tila alla kupoli Sibley Hall-klassinen-tyylinen rakennus raja Milstein-joka on muunnettu New York-pohjainen LevenBetts hallintotoimistoja, crit ja pinup tilat, ja opiskelija työasemat. Vuonna 2014, kanssa $6 miljoonaa lahjasitoumus Mui Ho—Berkeley-pohjainen arkkitehti ja entinen kouluttaja, joka sai hänen B. Arch. Cornellin silloiselta dekaanilta Kent Kleinman kutsui neljä arkkitehtitoimistoa, mukaan lukien Herzog & de Meuron, tekemään ehdotuksia Randin kunnostamiseksi. Kirjelmään sisältyi kirjaston siirtäminen sen kahdelle ylemmälle tasolle-jotka yhdistyivät Milsteinin studioihin-ja 8 000 neliömetrin muuttaminen maanpinnan tasolta uusiksi valmistusliikkeiksi ja makerspaceiksi. Wieniläinen arkkitehti ja AAP: n alumni Wolfgang Tschapeller valittiin hänen ideastaan saada Pinot näyttämään jyrkältä volyymilta, joka leijuu luolamaisessa tilassa.

kelluntavaikutuksen saavuttaminen edellytti suurta rakenteellista interventiota, joka samanaikaisesti teki historiallisesta rakennuksesta nykyisten, myös seismisiä ja tuulikuormia koskevien määräysten mukaisen. Maanpinnan pylväsruudukko ja sen yläpuolella oleva lattialaatta jätettiin ehjiksi, kun taas toinen ja kolmas taso perattiin poistamalla ylempi laatta ja pystyrakenne, jolloin syntyi 40 metriä korkea valotäytteinen tila. Kattolinja nostettiin 7 jalkaa edellisen saha kokoonpanon alimman kohdan yläpuolelle, ja asennettiin uusi 20 teräspalkin järjestelmä, joka ulottuu 50 jalkaa pohjoisesta etelään ulkoseiniin. Pystysuorat teräsripustimet, joihin on kiinnitetty kolme hyllytasoa, on ripustettu lähes metrin syvyisiin palkkeihin, jotka myös tukevat sidontakoukkuja, joihin katolle asennetaan ulkoasennuksia. Palkkien tukena on pinojen väliin piilotettu korvaavien pylväiden selkäranka. Taakkojen uudelleenjakoa varten arkkitehdit upottivat teräskehikon muuratun Julkisivun sisään ikkunapylväiden väliin ja vahvistivat perustuksia tietyillä alueilla.

Tschapeller, joka työskenteli newyorkilaisen insinööri–ja arkkitehtitoimisto STV: n kanssa, käytti erittäin tehokasta mezzanine-hyllyjärjestelmää: jokainen taso skaalataan kirjojen määrän mukaan, jolloin kapasiteetti on yli 120 000 nidettä. Teräsvaunu, joka leijuu 4 jalkaa lattian yläpuolella, kiinnitetään laattaan vain huojuntaohjauskaapeleilla. Raastetut catwalkit mahdollistavat ilmanvaihdon ja näköyhteyden pinoihin, kun taas rungon ohut profiili tuo esiin kirjaston kokoelman valtavuuden; kaksi siltaa—yksi kummassakin ylähyllyn tasossa—yhdistävät kehyksen Randin eteisaulaan ja uloskäyntiportaisiin. ”Kirjat ovat painavia, mutta ne sisältävät kuitenkin tietoa, tarinoita ja kuvia, jotka ovat pohjimmiltaan painottomia”, Tschapeller kertoo inspiraatiosta epätavalliseen suunnitteluunsa. ”Halusimme rakentaa paradoksaalisen tilanteen-sellaisen, jossa taivaalta roikkuu valtava painovoima.”Arkkitehti oli aiemmin käyttänyt kelluvaa hyllyjärjestelmää Wienin berggasse 19: ssä sijaitsevan Sigmund Freudin asunnon museon kirjastossa, vaikka hän pystytti hyllyt kantavista seinistä sen sijaan, että olisi ripustanut ne katosta.

valoisana päivänä riippuvan luurangon hopeanhohtoinen kiilto ja svarte-muoto vaalivat eteeristä tunnelmaa. Mutta vallitseva ajatus ajaa suunnittelun tämän uuden kaksinkertainen korkeus tilaa ei salli erilaisia tutkimusalueita. Rivi Työpöydät pitkin eteläseinän, siirrettävät tuolit ja pöydät vieressä pinot, ja yksittäiset työasemat pohjoispäässä kunkin hylly Lahti, näyttävät jälkiharkinta. Vaikka suunnittelun läpinäkyvyys tulvii tilaan luonnonvaloa, se ei tarjoa yksityisiä nurkkia, joihin opiskelijat tuntevat vetoa, tai paikkoja yhteistyöhön opiskeluun—se näyttää enemmän hohdokkaalta varastolta. Neljä jalkaa käyttökelvotonta tilaa pinojen alapuolella vie pois muita mahdollisia toimintoja.

vaikka kiinteä Hyllyjärjestelmä ylistää kirjojen fyysisyyttä ja saavutettavuutta, kirjastojen muuttuvia ohjelmallisia vaatimuksia digitaaliaikana ei oteta yhtä paljon huomioon. Vaikka kirjasto jatkaa printtimäärien hankkimista lähitulevaisuudessa, päätös joko printtimuotojen tai sähköisten formaattien hankkimisesta tehdään osittain käyttäjätarpeen perusteella, arkkitehtuurikirjastonhoitaja Martha Walker sanoo. Vaikka fyysiset kirjat ovatkin arvokkaita tiedon levittämisessä, käsittely-ja näyttöteknologioiden jatkuva parantaminen todennäköisesti vähentää niiden tarvetta tuleville opiskelijasukupolville. Mutta, ottaen huomioon hyvin perusta kirjaston arkkitehtuuri holdings—jotka on rakennettu laaja yksityinen kokoelma Andrew Dickson White, yliopiston ensimmäinen presidentti-volyymit nyt Rand Hall ovat ”erityisen arvostettu, koska niiden merkitys historian ja kasvun Cornell”, sanoo Carl A. Kroch Yliopiston kirjastonhoitaja Gerald R. Beasley. Tuloksena syntynyt projekti on monumentti koulun maineikkaalle perinnölle, mutta myös määrätietoiselle suunnittelukonseptille, joka ei edusta joustavaa 2000-luvun oppimisympäristöä, vaikka sen on tarkoitus innostaa oppilaita.

Back To More than Academic: korkeakoulut & yliopistot

Video Cornell University

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.