Mui Ho Fine Arts Library Ved Cornell University Av Stv Og Wolfgang Tschapeller

Video

I over et århundre ble Rand Hall, en tre-etasjers 1911 gul murstein bygning i det nordøstlige hjørnet Av Cornell University Arts Quad I Ithaca, New York, definert av sin industrielle fenestration-Et Rutenett Av Sjenerøst Størrelse stål casement VINDUER. Tidligere hjem til lavere og høyere arkitektur studioer, Rand operable single-glass åpninger avslørt for forbipasserende rotete vitalitet av studenter hardt arbeid. Bygningen opphørte å fungere som sådan da Den tilstøtende Milstein Hall, den ekspansive, dramatisk cantilevered strukturen designet av OMA, ble arkitekturavdelingens nye, toppmoderne akademiske hub. Nå Har Rands store åpninger blitt ettermontert med monolitiske, svært reflekterende 12 fot brede doble vinduer, noe som gir fasaden en mer streng og litt surrealistisk estetikk—et utadvendt uttrykk for Det nye 26.650 kvadratmeter Mui Ho Fine Arts-Biblioteket det nå huser.

Tilleggsinnhold:
Gå til studiepoeng & spesifikasjoner

fullførelsen Av rand Halls renovering i August var det siste trinnet i en serie omkonfigurasjoner innen arkitektur, Kunst Og Planlegging (aap) som ble bedt om ved byggingen Av Milstein. I mange år hadde kunstbiblioteket vært i to-etasjers rom under kuppelen Til Sibley Hall-en bygning i klassisk stil som grenser Til Milstein-som Har blitt omgjort Av New York-baserte LevenBetts til administrative kontorer, crit og pinup-rom og studentarbeidsstasjoner. I 2014, med en $ 6 millioner gave forpliktelse Fra Mui Ho-En Berkeley-basert arkitekt og tidligere pedagog som fikk Henne B. Arch. Fra Cornell—daværende dekan Kent kleinman invitert fire arkitektfirmaer ,inkludert Herzog & de Meuron, å sende inn forslag om å renovere Rand. Orienteringen inkluderte flyttingen av biblioteket til de øvre to nivåene-som knytter Seg Til Milsteins studioer-og konverteringen av 8000 kvadratmeter på bakkenivå til nye fabrikasjonsbutikker og makerspaces. Wien-baserte arkitekt Og Aap alumnus Wolfgang Tschapeller ble valgt for sin ide om å ha stabler vises som en ruvende volum levitating i en cavernous plass.

Å Oppnå den flytende effekten krevde en stor strukturell inngrep, som samtidig gjorde den historiske bygningen kompatibel med gjeldende koder, inkludert de for seismikk og vindbelastning. Bakkenivåets kolonnegitter og gulvplaten over den ble intakt, mens andre og tredje nivå ble renset, fjernet den øvre platen og den vertikale strukturen for å skape et enestående 40 fot høyt lysfylt rom. Taket linjen ble hevet 7 fot over forrige sawtooth konfigurasjon laveste punkt, og et nytt system av 20 stålbjelker som spenner 50 fot fra nord til sør yttervegger ble installert. Vertikale stålhengere, som tre nivåer av hyller er festet til, er suspendert fra de nesten 2-fots dype bjelkene, som også støtter knytekroker som passer til utendørs installasjoner på taket. En ryggrad av erstatningskolonner, skjult mellom stablene, støtter bjelkene. For å håndtere omfordeling av last, bygde arkitektene et stålramme i murfasaden, mellom vindusbuktene, og forsterket fundamentet i enkelte områder.

Tschapeller, som jobbet med Det new York–baserte ingeniør – og arkitekturfirmaet STV, brukte et svært effektivt mezzaninhyllesystem: hvert nivå skaleres i henhold til antall bøker, noe som gir en kapasitet på mer enn 120 000 volumer. Stålarmaturen, som svinger 4 meter over gulvet, festes kun til platen med svaj – kontrollkabler. Revet catwalken tillate ventilasjon og visuell tilgang i stabler, mens rammens tynn profil viser uendelighet av bibliotekets samling; to broer—en på hver av de øvre hylle nivåer-koble rammen Til Rands inngang atrium og egress trapp. «Bøker er tunge, men de inneholder kunnskap, historier og bilder, som i hovedsak er vektløse,» forklarer Tschapeller om inspirasjonen til hans uvanlige design. «Vi ønsket å konstruere en paradoksal situasjon-noe med enorm tyngdekraft som henger fra himmelen.»Arkitekten hadde tidligere brukt et flytende hyllesystem for et bibliotek i Museet I Sigmund Freuds leilighet På Berggasse 19 i Wien, selv om han cantilevered hyllene fra lagerveggene der i stedet for å henge dem fra taket.

på en lys dag skaper det suspenderte skjelettets sølvfargede glans og svelte en eterisk atmosfære. Men den dominerende ideen som driver utformingen av denne nye dobbelthøyden, tillater ikke en rekke studieområder. En linje av pulter langs sørveggen, med bevegelige stoler og bord ved siden av stabler, og individuelle arbeidsstasjoner i den nordlige enden av hver hylle bay, virke som en ettertanke. Selv om gjennomsiktigheten i designet oversvømmer rommet med naturlig lys, gir det ikke de private krokene som studentene trekkes til, eller steder for samarbeidsstudie—det ser mer ut som et glamorøst lager. De fire fotene av ubrukelig plass under stablene tar bort fra andre potensielle funksjoner.

mens det faste hyllesystemet glorifiserer bøkenes fysiske og tilgjengelige tilgjengelighet, blir de skiftende programmatiske kravene til biblioteker i den digitale tidsalderen mindre vurdert. Selv om biblioteket vil fortsette å anskaffe utskriftsvolumer i nær fremtid, avgjøres beslutningen om å kjøpe enten trykte eller elektroniske formater delvis på grunnlag av brukerbehov, sier arkitekturbibliotekar Martha Walker. Men verdifulle fysiske bøker er i formidling av kunnskap, fortsatte forbedringer i prosessering og skjermteknologi vil trolig redusere deres nødvendighet for fremtidige generasjoner av studenter. Men, gitt selve grunnlaget for bibliotekets arkitektur beholdninger – som ble bygget på den omfattende private samling Av Andrew Dickson White, universitetets første president-volumene nå I Rand Hall er «spesielt verdsatt på grunn av deres betydning for Historien og veksten Av Cornell,» sier Carl A. Kroch University Bibliotekar Gerald R. Beasley. Det resulterende prosjektet er et monument til skolens berømte arv, men også til et målbevisst designkonsept som, selv om det er ment å inspirere studenter, ikke representerer et fleksibelt læringsmiljø fra det 21. århundre.

Tilbake Til Mer Enn Akademisk: Høyskoler & Universiteter

Video høflighet Cornell University

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.